Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.12.2007 12:02 - Пример за реферат, получил отлична оценка (Втора част)
Автор: alexander Категория: Изкуство   
Прочетен: 13728 Коментари: 25 Гласове:
0



На 2 юли 2004 г. е крайният срок за подаване на оферти за консултант при тази приватизационна процедура. Петима кандидати депозират в АП своите оферти:

1.      ABN AMBRO BANK N.V., Амстердам;

2.      Credit Suisse First Boston (Europe) Limited, Лондон;

3.      Lazard Freres Banque, Париж;

4.      Citigroup Global Markets Limited, Лондон;

5.      Dresdner Kleinwort Wasserstein Limited, Лондон.


На 15 юли 2004 г.

Агенция за приватизация избра Credit Suisse First Boston (Europe) Limited, Лондон за консултант при приватизацията на трите ТЕЦ-а.  

Агенцията за приватизация подписа договор за възлагане на консултантски услуги при приватизацията на ТЕЦ “Бобов дол” ЕАД, ТЕЦ “Варна” ЕАД и “Топлофикация Русе” ЕАД, като продажбата им се очаква да завърши през първата половина на 2005 година. Това са сделките, за които се очакват значителни приходи.

Трите централи се продават чрез едностепенен конкурс, като кандидат-купувачите ще подават окончателни оферти за 100% от централите. Най-голяма тежест в тях ще има предложената цена. Правилата на процедурата предвиждат инвеститорите да закупят минимум 51% от конкретното дружество, като имат възможност да увеличат участието си до 67 на сто. Парите за това увеличение ще бъдат използвани за инвестиции в тецовете. Увеличението на капитала ще става с определен от агенцията процент, който ще е различен за различните дружества и ще зависи от необходимостта от инвестиции в конкретната компания. Останалите 33% ще могат да бъдат придобити от новите собственици най-късно до юли 2007 г. През това време върху цената за тях ще тече лихва за пропуснатите ползи за държавата.

 

1 Декември 2004 г.

Агенция за приватизация  № 2928-П от  1 Декември 2004 , обявява продажба чрез публично оповестен конкурс на един етап до 100 % от капитала на "ТЕЦ Варна" – ЕАД (Приложение № 1)

 

27 Декември 2004 г.

12 ФИРМИ ЩЕ НАДДАВАТ ЗА 3-те ТЕЦ, (Съобщение на АП)

ДВАНАДЕСЕТ фирми са подали документи за допускане в конкурса за продажбата на ТЕЦ Бобовдол, ТЕЦ Варна и на Топлофикация Русе,.

Кандидатите са :

1.             CEZ a.s., Чехия;

2.             EVN AG, Австрия;

3.             Public Power Corporation A.Е., Гърция;

4.             RAO UES, Русия;

5.             ENEL Producione, Италия;

6.             MITSUI, Япония;

7.             E.ON Energie AG, Германия;

8.             International Power Global Development Limited, Англия;

9.             Dalkia International, Франция;

10.         J Power, Япония;

11.         AES, САЩ;

12.         National Thermal Power Corp. of India, Индия.

Според условията на конкурса до участие в приватизационната процедура ще бъдат допуснати инвеститори, които продават не по-малко от 2 млрд. кВтч годишно електрическа енергия за всяка от последните 3 години, произведена от собствени мощности. Освен това те трябва да са с капацитет не по-малък от 1000 MW и да имат собствен капитал равен или по-голям от 500 млн. EUR. Кандидатите трябва да имат кредитен рейтинг за чуждестранна валута най-малко B+ /според Standart&Poor"s/ или B1 /според Moody"s/


10 Януари 2005 г.

ПРОДАЖБАТА НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ТРЪГВА ПРИ НОВИ УСЛОВИЯ, АГЕНЦИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ с Решение № 2952-П/  10 Януари 2005,

изменя Решение № 2928-П от 1.XII.2004 г (Приложение №2)

 

Март 2005 г.

Агенцията за приватизация (АП) удължи срока за подаване на окончателни оферти за ТЕЦ-овете "Бобов дол", "Русе" и "Варна" до 27 април. Първоначално определеният срок беше 30 март. Промяната се налага заради провеждането на заявени от участниците срещи с представители на енергийното министерство, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и НЕК. В рамките на тези срещи ще се обсъждат договорната и регулаторната рамка за електропроизводителни дружества, посочиха от АП. В мотивите на агенцията пише още, че по този начин ще даде възможност кандидатите да получат пълна представа за пазарните позиции на продаваните дружества и средата, в която те ще осъществяват дейността си. Разговорите с представителите на тези ведомства са част от извършвания от кандидатите правен и финансов анализ на централите.

Целта на срещите е инвеститорите да се запознаят с основните насоки за регулиране на електропроизводствените мощности, което пък ще определи поведението им в ТЕЦ-овете като техни собственици. В деня на подаването на оферти ще се приема и депозитът на участниците в процедурата. Той ще е под формата на банкова гаранция за 3 млн. евро, която трябва да е издадена от международна търговска банка с кредитен рейтинг, по-висок или равен на A според оценка на "Стандарт енд Пуърс" или A2 според оценка на "Мудис".

В конкурсната процедура са допуснати 11 компании - чешката CEZ, италианската "Енел", австрийската ЕVN, германската Е.ОN, френската "Далкия", гръцката РРС, руската РАО UES, японските "Мицуи" и J Power, британската International Power Global и американската Ей И Ес.

 

18 Март 2005 г.

С Решение № 2981-П /18 Март 2005 на АП за удължаване на срока на процедурата (Приложение №3)

 

10.05.2005 г.

През май 2005 година АП избра РАО ЕЕС Росии за участник, спечелил конкурса за приватизациата на ТЕЦ Варна, на 9 януари проектодоговорът за продажбата утвърден от надзорния съвет на АП.

Руската РАО ЕЕС предложи най-висока цена за акция - 680.85 EUR, за 51% от капитала на дружеството - 198 902 838.15 EUR, за увеличаване капитала на дружествата с 16% - 189 091 789.65 EUR и за 33% от новия капитал - 190 824 552.90 EUR. Така цената за целия пакет е 489 727 391 EUR и е най-високата.   imageВ бюджета се очаква реално да постъпят 162 273 108.15 EUR от тази сделка, тъй като част от плащанията са в непарични инструменти, а средствата за увеличаването на капитала на ТЕЦ Варна ще влязат в дружеството.   image

imageРАО ЕЕС России е класирана на първо място в конкурса и за 100% от капитала на Топлофикация Русе, но Комисията за защита на конкуренцията постанови, че двете сделки с един купувач водят до недопустима стопанска концентрация - т. е. РАО ЕЕС трябва да избира между централите във Варна и Русе. Самата АП в момента оспорва решението на антимонополната комисия, като се аргументира с това, че ще бъдат увредени националните интереси - втората компания в класацията CEZ a.s., Чехия, обещава значително по-ниска цена.

В действителност това е втората голяма руска инвестиция в приватизацията у нас, след като през 1999 г. руската петролна компания ЛУКойл закупи 57% от единствената българска рафинерия Нефтохим в Бургас.   image

Повече от един милиард лева ще плати кампанията за двете топлоцентрали. Искат й декларация за произхода на парите

Агенцията за приватизация (АП) избра ОАО РАО "ЕЕС Росии"- Русия за победител в конкурсите за продажбата на двата ТЕЦ-а - във Варна и Русе. Компанията предложи най-високите цени за топлоцентралите.

За 100 процента от капитала на "ТЕЦ Варна" ЕАД, с. Езерово, руснаците предложиха 680,85 евро за една акция, или общо 389 727 391 евро. На второ място в конкурса за тази централа е класирана чешката CEZ a.s. В надпреварата за "Топлофикация - Русе" руската компания дава 24,93 евро за една акция, или 119 997 239 евро. На второ място и за русенската топлофикация е класирана чешката компания.

До 25 дни от датата на уведомяване руската компанията трябва да представи декларация за произхода на средствата, с които ще плати. РАО ще трябва и да увеличи капитала на двете дружества с 16 на сто при първото прехвърляне на 51 на сто от акциите в термоцентралите. Това означава, че за "ТЕЦ Варна" РАО трябва да плати още 62 356 328 евро, а за "Топлофикация - Русе" - още 19 199 540 евро. Тези пари ще отидат като свеж капитал директно в дружествата. Купувачът ще придобие правото да продава до 16 % от дела си.

 

21 септември 2005 г.

Германската компания "Сименс" ще проектира, достави и монтира автоматизирано оборудване на първите три блока на ТЕЦ "Варна. Договорът за модернизацията беше подписан в края на миналата седмица. Стойността на проекта е 11 млн. евро и ще бъде осъществен за три години. Новата система ще позволи единно управление на всички блокове. Първият етап на модернизацията на четвърти, пети и шести блок на централата ще приключи до края на октомври. Проектът ще бъде осъществен чрез български инженерингови компании.

ТЕЦ "Варна" е в процедура на приватизация, а на 14.09.2005 г. Агенцията за приватизация удължи за четвърти път срока за преговорите с руската компания РАО "Електроенергийни системи".

Антимонополната комисия разреши сделката, но при условие че руската компания избере една от двете централи. Агенцията оспорва в съда решението на комисията, но съдът все още не е насрочил дело. Неотдавна варненската централа поиска от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) увеличение на цената на произвежданата електроенергия, като се мотивира с увеличение на цените на въглищата. За полугодието на 2005 г. дружеството отчита загуба от 4 млн. лв. срещу 344 хил. лв. за същия период на миналата година.

Засега е трудно да се прогнозира какъв ще е изходът от преговорите. Руската компания, която беше определена за купувач на ТЕЦ "Варна" и "Топлофикация Русе", избра варненската централа след решение на Комисията за защита на конкуренцията по сделката.


03.10.2005 г.

Агенцията за приватизация отново удължи срока за ТЕЦ Варна

Агенцията за приватизация (АП) за пореден път удължи срока за сключване на договора за продажба на до 100% от капитала на “ТЕЦ Варна”, съобщиха от агенцията. Удължаването е с 15 работни дни.

Мярката е във връзка с решаването на въпроси от техническо естество, а също и поради обективни обстоятелства, настъпили в ТЕЦ Варна през миналата седмица, влияещи пряко върху сделката, за които не е било известно, и е необходимо време на ОАО РАО “ЕЕС Росии”, да се запознае с тях.

Руската компания бе избрана от АП в началото на май за участник, спечелил конкурса за ТЕЦ Варна и Топлофикация Русе, като на второ място бе класирана CEZ a.s., Чехия.

На 21 септември от българското представителство на Сименс обявиха, че са сключили договор за модернизация на първи, втори и трети блок на ТЕЦ Варна ЕАД за 11 млн. евро.

 

Октомври 2005 г.

През октомври 2005 г. правителството на България и РАО подписаха предварителното споразумение за покупката на “ТЕЦ Варна”.

 

11.01. 2006 г.

Сделката с руският кандидат за ТЕЦ “Варна” се проваля

Първият мащабен проект на компанията Единна енергийна система на Русия (РАО ЕЕС) в Европа се провали. Както съобщи българската агенция за приватизация енергийният холдинг се е отказал да купи за 579 млн. евро ТЕЦ "Варна" в България. С това започва обширен анализ за провалената сделка за покупката на топлоцентралата от руското дружество вестник “Независимая газета” в броя си от сряда.   Сътрудници на агенцията твърдят, че инициатор за разтрогването на сделката е била РАО ЕЕС, тъй условията на българската страна са неприемливи за компанията. По-специално РАО ЕЕС не харесала режима на частичното натоварване на централата - според споразумението няколко енергоблока трябва да се изключат и да останат в "студен резерв".  

Анализаторите посочват, че истинската причина за отказа да бъде купен ТЕЦ "Варна" е, че РАО ЕЕС просто не е успяла да събере достатъчно средства за покупката. Преди време имаше много коментари за завишената цена, предложена от РАО за централата, която едва ли не била два пъти по-висока. А след като в самата Русия има дефицит на инвестиционни ресурси за енергетиката, такава покупка би била твърде непопулярна.   РАО спечели търга за два български ТЕЦ-а - "Варна" и Русе" - миналата пролет. За първия ТЕЦ руският холдинг предложи 390 млн. евро, а за втория - 120 млн. евро. По-късно обаче българският антимонополен комитет забрани двете централи да бъдат продадени на един и същи собственик. Тогава РАО спря избора си на ТЕЦ "Варна".   Подписването на договора за покупката бе отлагано няколкократно, но сега споразумението бе анулирано.  

(В самата РАО се говори, че ако българите не са предявили допълнителни условия, то сделката щяла да бъде изгодна. Още повече, че българският пазар в условията на подготвящото се влизане на България в Евросъюза би могъл да стане врата за европейския пазар.  

"Когато анализирахме проекта, той бе ефективен, заяви пред "Независимая газета" членът на Управителния съвет на РАО ЕЕС Андрей Трапезников. Само че, когато през октомври парафирахме проектодоговора, ни поставиха редица условия и по-специално да оставим няколко енергоблока в "студен резерв". 

(Разбира се, да се купува централа, която работи на половин мощност, икономически е нецелесъобразно. )

Междувременно анализаторът от “Брокеркредитсървис” Татяна Бобровская отбеляза, че условието със "студения резерв" е само предлог, тъй като по-скоро на РАО не й допадала цената. Да припомним, че заради тази цена (390 млн. евро, а като включим в сметката и инвестиционната програма тя става 578 млн. евро) РАО бе подложена на силна критика. Това напълно разбираемо, защото най-близкият конкурент на РАО в наддаването - чешката CEZ е предложила за българската ТЕЦ два пъти по-ниска цена. "И аз не мисля, че чешката компания неправилно е оценила централата", допълва Татяна Бобровская.  

Според Александър Божков: „Причината е, че руснаците се изхвърлиха малко с цената и после се опитаха да я компенсират с други изисквания. Не можаха да се споразумеят и последните месец-два имаше на практика само игра на нерви – кой ще удържи да не се откаже пръв заради 3 млн. евро гаранция. Правилото изисква депозитът да остава в полза на Агенцията за приватизация (АП), ако прекъсването на преговорите стане по вина на купувача, или да се върне, ако е по вина на АП. След като надзорният съвет на агенцията утвърди договора, на купувача не му остана нищо друго, освен да прати писмо, че се отказва.”[1]

 

10.01.2006

Чешката компания CEZ е готова да започне разговори за ТЕЦ Варна

Чешката енергийна компания CEZ ще се съобрази напълно с решението на българската Агенция за приватизация за бъдещото развитие на приватизационната процедура за ТЕЦ „Варна”, съобщиха днес от компанията.

„CEZ заявява своята готовност да започне разговори, ако АП реши да преговаря с втория класиран кандидат“ CEZ смята, че продължаването на процедурата по този начин е естествена стъпка също от гледна точка на предложената от компанията офертна цена. CEZ е готова за бърз процес на преговори и сключване на договор.

CEZ бе класирана на второ място в конкурса за покупка на централата. Първо се водеха близо 9 месеца преговори с руската "Единна енергийна система", която се отказа от ТЕЦ-а. Руснаците настояваха да се увеличи цената на тока, която НЕК плаща за разположените мощности. Те искаха и анулиране на договора със "Сименс" за модернизиране на блокове от централата.

В края на 2004 година CEZ е собственик на три електроразпределителни дружества в Западна България – ЕРД „Столично”, ЕРД „София Област” и ЕРД „Плевен”.

Енергийната компания е първа по пазарна капитализация сред компаниите от новите страни-членки на Европейския съюз и трета в Централна Европа в началото на второто полугодие на 2005 година.

. В класацията на централноевропейските фирми с пазарна капитализация от 10,5 млрд. евро (към 27 юли), CEZ се нарежда веднага след Bank Austria Creditanstalt (12,8 млрд. евро ) и OMV (11,2 млрд. евро).

Междувременно от компанията отчетоха финансови резултати за 2005 г. Печалбата нараства с 47% до 1,16 млрд. долара.

Според Александър Божков, ако АП покани втория кандидат от конкурса: Може да се водят уточнителни преговори, но не могат да се променят параметрите, защото и третият кандидат може да каже, че е готов да вдигне цената. Това е още едно доказателство за капаните, които заложи НДСВ в закона (за приватизация-бел. на авт.), излизайки с популистката и неадекватна теза, че преговорите са лошо нещо”[2].

 

17.02.2006 г.

АП покани чешката CEZ за преговори по приватизацията на ТЕЦ "Варна" (Приложение №4)

След като в  началото на м. февруари Агенцията за приватизация прекрати преговорите с ОАО РАО ЕЕС Росии в конкурса за продажбата на до 100% от капитала на “ТЕЦ Варна” ЕАД, Агенцията за приватизация покани класираната на второ място CEZ a.s., Чехия за преговори в конкурса за продажбата на до 100% от капитала на “ТЕЦ Варна” ЕАД.

В рамките на преговорите няма да могат да се договарят условия, които са по-неблагоприятни за АП в сравнение с предложенията съдържащи се в обвързващата оферта на CEZ a.s., Чехия.   Срокът за сключване на договор за приватизация е 60 дни от датата на настоящото решение. Чешката компания предложи цена от 192 044 361, 50 Евро.

От СEZ отказват повече коментари на резултатите от преговорите с АП, докато не бъдат подписани споразуменията. Доволни сме от хода на преговорния процес и очакваме той да приключи бързо и успешно, дори преди изтичането на определения срок, е заявил Мартин Роман.

 

21.03.2006 г.

  Агенцията за приватизация и CEZ a.s., Чехия договориха цена от 206 милиона евро в конкурса за продажба на до 100 % от капитала на “ТЕЦ Варана“ ЕАД. В хода на преговорите са договорени и допълнителни инвестиции в размер на до 40 милиона евро. Те ще бъдат включени в инвестиционен фонд, който ще реализира проекти в енергийния сектор. Меморандумът за създаването на фонда ще се сключи между министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и CEZ и ще се подпише едновременно с договара за приватизация.

Първоначалната оферта на чешката компания предвиждаше покупна цена в размер на 192 милиона евро.

 

13.04.2006

CEZ a.s.парафираха договора за приватизация на ТЕЦ Варна

На 13.04.2006 между Агенцията за приватизация и CEZ a.s., Чехия бе парафиран проектът на приватизационния договор за продажбата на 100% от капитала на ТЕЦ “Варна”. Предстои парафираният проект на договор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация.  

Сделката бе парафирана между изпълнителния директор на АП Тодор Николов и Шарка Халфарова, специалист по сливания и придобивания за Югоизточна Европа на CEZ. Двамата изказаха благодарности за проявения професионализъм и изявиха готовност за приключване на сделката в най-кратки срокове.  

Според двустранно парафирания договор купувачът се задължава да запази основния предмет на дейност на дружеството за срок от три години както и да не инициира или подкрепя доброволно прекратяване, ликвидация, сливане, вливане, разделяне, отделяне или други форми на преобразуване на дружеството.  

Във всяка една от 3-те години купувачът трябва да поддържа разходите за труд, поне да равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през годината приключила на 31 декември 2005 г. 

CEZ се задължава да спазва ограниченията за замърсяване на въздуха от големи горивни инсталации, както и да следи за комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването. Според парафирания договор купувачът е длъжен да осигури дружеството да извършва дейността си в съответствие с издадените му лицензии.   Покупната цена на 100% от ТЕЦ “Варна” е в размер на 206,004 млн. евро, или 359,63 евро на акция, като придобиването ще се осъществи на един етап. 

 Купувачът се задължава да финансира увеличение на капитала на дружеството с 16%, чрез издаване на нови акции в размер на 99,88 млн. евро, като придобие собственост върху тях.  

За 53 800 броя акции от ТЕЦ Варна, се допуска плащане с непарични платежни средства. 

 От CEZ са доволни от хода на преговорите с АП за продажбата на ТЕЦ "Варна" и очакват сключването на договор и приключване на транзакцията.  

Те  имат сериозен интерес към българския енергиен сектор, както вече показаха  с придобиването на три електроразпределителни дружества в България през миналата година.

Чехите дават още € 54 млн. за ТЕЦ “Варнаи правят фонд за енергийни проекти

54 млн. евро допълнително дават от CEZ за ТЕЦ "Варна". Подобряването на офертата е договорено с Агенцията за приватизация, съобщиха от там. Чешката компания вдига цената си с 14 млн. евро, от 192 млн. до 206 млн. евро за 100% от акциите на централата. Допълнителни инвестиции от 40 млн. евро ще направи бъдещият собственик на ТЕЦ-а. Те ще бъдат включени в инвестиционен фонд, който ще реализира проекти в енергийния сектор. Меморандумът за създаване на фонда ще се сключи между министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и CEZ и ще се подпише заедно с договора за приватизация. С тези договорености приключиха преговорите между АП и чешката компания. Предстои техническото оформяне и парафиране.

 

04 май 2006 г.

На 04 май 2006 г. беше подписан договора между CEZ и МИЕ

Чешката фирма CEZ закупи  и ТЕЦ "Варна" за 206 млн.евро. Договорена е допълнителна инвестиция в размер на до 40 млн. евро. Дейността на дружеството ще бъде запазена през следващите три години. CEZ е собственик на 67 % от "Електроразпределение Столично", "Електроразпределение София Област" и "Електроразпределение Плевен". Общата печалба на трите дружества за миналата година е 23,3 млн. евро. Преди време Софийската камара предизвика среща с ръководството на CEZ и се постигна съгласие за диалог по всички въпроси, които касаят фирмите потребители на електроенергия.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

 „В никоя предизборна година не е имало особено големи приватизационни сделки. През 2001 г. имаше решение на правителството на Иван Костов да се спрат сделките, за да няма атаки в предизборната борба. През 2005 г. имаше шанс само за една сделка – за Киноцентъра, но и тя бе прибрана в чекмеджето.
А реално погледнато, извън енергетиката не остана почти нищо за продаване, ако не се реши кардинално проблемът със 100-те предприятия от забранителния списък. За да се реши този въпрос, управляващата коалиция трябва да има ясна визия за бъдещето на икономиката. И тук стигаме до фундаментални въпроси – доколко либерална да бъде икономиката и доколко да се допуска държавна намеса в нея. Нито в НДСВ, нито в ДПС, нито в БСП има ясна визия за това.”

 ….

„Има теоретици, които твърдят, че докато не се приватизират инфраструктурите, няма да има истинска пазарна икономика. Чрез тях държавата определя директно или индиректно цените и докато това продължава, няма да има истинска пазарна икономика.
Затова идването на БСП на власт именно в този момент задържа развитието, задържа растежа на икономиката. Единственият начин да има икономически растеж е да се реши въпросът с инфраструктурата. Не че съдебната власт, държавната администрация и други неща не са важни, но ако прегледате условията в западноевропейските страни, ще видите, че хората са богати и има икономически растеж именно там, където този въпрос е решен в полза на частния капитал.”[3]


ИЗПОЛЗВАНИ ЛИТЕРАТУРНИ ИЗТОЧНИЦИ

1.      Андонов, Б., „Сключване на външнотърговски сделки, в-к Икономически живот, бр. 16/19.04.2006 г.

2.       Интервю с Александър Божков, Без приватизация на инфраструктурата няма пазарна икономика, в-к „Сега”, 12.01.2006 г.

3.      Сайт на Агенцията за приватизация, www.priv.government.bg

4.      Сайт на Министерство на икономиката и енергетиката; www.mi.government.bg

5.      Сайта на Министерство на енергетиката и енергийните ресурси; www.doe.bg

6.      Сайт на Националния статистически институт; www.nsi.bg

7.      Сайт на ТЕЦ ВАРНА ЕАД; www.varna-tpp.com

8.       Сайтовете на вестниците „Дневник”, „Пари”, „Капитал”, „Сега”  www.dnevnik.bg;  www.pari.bg;  www.capital.bg; www.segabg.com;

9.      www.financebg.com

10.  www.ikonomics.com

 

 

 


ПРИЛОЖЕНИЯ

 

 

Приложение № 1

Агенция за приватизация  № 2928-П от  1 Декември 2004 , обявява продажба чрез публично оповестен конкурс на един етап до 100 % от капитала на "ТЕЦ Варна" - ЕАД

 На основание чл. 1, ал. 2, т. 1, чл. 3, ал. 1, чл. 4, ал. 1 и чл. 32, ал. 1, т. 3 ЗПСК, чл. 2, ал. 1, т. 1, чл. 3, ал. 3, чл. 5, 7 и чл. 10, ал. 2 от Наредбата за търговете и конкурсите и протоколно решение № 9423 от 1.XII.2004 г. на изпълнителния съвет Агенцията за приватизация реши: 1. Да се извърши продажба чрез публично оповестен конкурс на един етап до 100 % от капитала на "ТЕЦ Варна" - ЕАД, с. Езерово, област Варна (наричано по-нататък "дружеството"). 2. От 3.XII.2004 г. всички лица могат да закупят конкурсна документация, която не съдържа информационен меморандум. Към датата на закупуване лицата получават модул 1 на конкурсната документация, съдържащ обща информация за конкурса, разяснения по провеждане на конкурса, ред за доказване съответствието с предварителните квалификационни изисквания; условия за задържане и връщане на депозита и др. Конкурсната документация може да бъде получена:

а) лично - в сградата на Агенцията за приватизация, София, ул. Аксаков 29, стая 411, след заплащане на левовата равностойност на 3000 евро в касата на Агенцията за приватизация, или б) по пощенски път - чрез куриерска служба, или по електронен път след заплащане на 3000 евро или равностойността им в левове чрез банков превод по сметка на Агенцията за приватизация в Българска народна банка - Централно управление, банков код 66196611, банкова сметка в левове № 3000 150 325, приходен БИН 7442510000, банкова сметка в евро № 5400 150 339, SWIFT BNBGBGSF. Лицата, които закупуват конкурсна документация на дружеството, ще получат и модул I на конкурсната документация за продажба чрез публично оповестен конкурс на един етап до 100 % от капитала на "ТЕЦ Бобов дол" - ЕАД, с. Големо село, област Кюстендил, и модул I на конкурсната документация за продажба чрез публично оповестен конкурс на един етап до 100 % от капитала на "Топлофикация - Русе" - ЕАД, Русе ("дружествата"). 3. Всички лица, проявяващи интерес, представят писмо, от което да е, видно лицето, оправомощено да закупи конкурсната документация. Ако писмото по предходното изречение е съставено на език, различен от българския, то следва да бъде придружено с превод на български език. 4. Конкурсната документация се закупува до 17 ч. българско време на 15.XII.2004 г. 5. В срок до 17.XII.2004 г. лицата, закупили конкурсна документация ("заинтересовано лице" или "заинтересовани лица"), могат да отправят писмени искания до Агенцията за приватизация за даване на разяснения по процедурата за провеждане на конкурса. Заинтересованите лица, получили сертификат за регистрация, могат да отправят писмени искания до Агенцията за приватизация за даване на разяснения по процедурата за провеждане на конкурса в срок до 28.II.2005 г. Разясненията по процедурата за провеждане на конкурса се изготвят от Агенцията за приватизация в писмена форма в срок до 3 работни дни и се предоставят на разположение на всички заинтересовани лица. 6. Информационният меморандум на дружеството ще бъде предоставен за закупуване само на заинтересовани лица, подписали договор за конфиденциалност, които отговарят кумулативно на следните предварителни квалификационни изисквания: а) обем продадена електроенергия от собствени енергийни мощности: заинтересуваното лице следва да е осъществило продажба на електрическа енергия не по-малко от 2 TWh годишно за всяка от последните три години (2001 г. - 2003 г.), която е произведена от собствени мощности с капацитет не no-малък от 1000 MW и да е диспечирана в националната мрежа; б) собствен капитал: собственият капитал по счетоводен баланс на заинтересованото лице, с изключение на малцинствени участия, и определен според общите положения за изготвяне и представяне на счетоводните отчети по Международните счетоводни стандарти трябва да е равен или по-голям от 500 000 000 евро към 31.XII.2003 г.; в) кредитен рейтинг: заинтересуваното лице трябва да има дългосрочен кредитен рейтинг за чуждестранна валута (или местна валута, ако е свободно конвертируема) най-малко "В + " (по Standard & Poor"s) или "B1" (по Moody"s Investors Service) или приравнен на тях кредитен рейтинг. За установяване на съответствието с предварителните квалификационни изисквания и съгласно условията, посочени в конкурсната документация, заинтересованото лице може да доказва, че е част от група от търговски дружества, чиито членове заедно или поотделно следва да отговарят на предварителните квалификационни изисквания. Освен че трябва да принадлежи към тази група, заинтересованото лице трябва ефективно да осъществява дейност в енергийния сектор. Заинтересованото лице не може да бъде юридическо лице, консорциум или друга форма на сдружаване, специално учредена за участие в конкурса. Необходимите документи, които следва да бъдат представени като доказателство за съответствието с посочените изисквания по т. 6, се съдържат в модул I на конкурсната документация. На заинтересованите лица заедно с информационния меморандум на дружеството ще се предостави и модул II на конкурсната документация, съдържащ условията на конкурса, по които ще се оценяват офертите; критерии за оценяване на офертите и начина на определяне на тежестта им в комплексната оценка; условия на приватизационната сделка, които задължително следва да бъдат приети от участниците; проект на договор за приватизация и/или други документи по сделката по преценка на органа за приватизация; срок за депозиране на оферти и др. 7. Цената на информационния меморандум на дружеството е 2000 евро. 8. Депозитът за участие е парична вноска 1000 евро или левовата им равностойност и се заплаща в касата на Агенцията за приватизация или се превежда по банковата сметка на Агенцията за приватизация, посочена в конкурсната документация, най-късно до изтичане на срока за издаване на сертификат за регистрация в конкурса. 9. Заинтересованите лица, които: а) са закупили конкурсната документация; и б) отговарят на предварителните квалификационни изисквания; и в) са подписали договор за конфиденциалност; и г) са закупили информационен меморандум; и д) са представили депозит за участие, получават сертификат за регистрация. 10. Офертите на участниците




Гласувай:
0



1. анонимен - xanax
31.08.2011 07:05
im going to come back daily just to see what you write
цитирай
2. анонимен - gap coupons
12.09.2011 19:59
Galesvibapaaslml <a href=http://tiny.cc/gapcoupons>gap printable coupons
</a> spesppd
цитирай
3. анонимен - buy viagra 790 5573
17.10.2012 09:01
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#3219>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19498>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#15945 buy viagra online
цитирай
4. анонимен - viagra online 911 10825
17.10.2012 11:28
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8575>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6654>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#13988 buy viagra
цитирай
5. анонимен - payday loans online 670 3815
17.10.2012 12:55
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13788>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#707>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20195 payday loans online
цитирай
6. анонимен - buy cheap levitra 1787
20.10.2012 04:05
<a href=http://orderlevitrahere.com/#cyzuj>buy cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#xugog >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#jzgeb levitra online
цитирай
7. анонимен - cheap levitra online
20.10.2012 18:20
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#5870 - levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1725>levitra 10 mg</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#9381 online
цитирай
8. анонимен - buy cialis 18990
21.10.2012 08:47
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#mzhbi>order cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#wgpej >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#uyfyf generic cialis
цитирай
9. анонимен - payday loans 525 2778
21.10.2012 11:25
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20035>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12617>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16559 payday loan
цитирай
10. анонимен - order viagra 15412
21.10.2012 11:55
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#emegn>viagra 100 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#bzdjy >buy cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#qxmbk buy viagra online
цитирай
11. анонимен - buy viagra online 371 17913
21.10.2012 14:03
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#11777>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6613>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#8279 generic viagra
цитирай
12. анонимен - 100mg kamagra 5855
21.10.2012 22:15
<a href=http://orderkamagranow.com/#lxfzu>cheap kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#gccje >kamagra usa</a> , http://orderkamagranow.com/#onppo kamagra soft
цитирай
13. анонимен - payday loans 467 16443
23.10.2012 03:08
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12187>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20911>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8155 payday loans
цитирай
14. анонимен - generic cialis 773 4439
23.10.2012 04:01
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#21032>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16519>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#17912 buy generic cialis
цитирай
15. анонимен - levitra online without prescription
23.10.2012 08:53
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9109>buy levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6025>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7636 online
цитирай
16. анонимен - buy viagra online 4859
24.10.2012 03:59
<a href=http://viagrastorehere.com/#zpdua>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#ulldj >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#nbunc cheap viagra
цитирай
17. анонимен - buy kamagra 11163
25.10.2012 03:56
<a href=http://kamagrastorehere.com/#rtqfp>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ulnst >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#ougbd buy kamagra online
цитирай
18. анонимен - cheap levitra 6160
25.10.2012 06:48
<a href=http://levitrastorehere.com/#xwovn>generic levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#fhcyt >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#grvvi cheap levitra
цитирай
19. анонимен - buy cialis 19472
25.10.2012 14:46
<a href=http://cialisstorehere.com/#woevn>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#qicnl >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#frwbe buy cialis
цитирай
20. анонимен - direct lender payday loans 21160
28.10.2012 01:11
<a href=http://directlenderloanshere.com/#csqlo>payday loans online</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#inokw >payday loans online</a> , http://directlenderloanshere.com/#wvolj payday loans online
цитирай
21. анонимен - payday loan online 13359
28.10.2012 03:09
<a href=http://badcreditloanhere.com/#mvfcc>payday loan online</a> - <a href=http://badcreditloanhere.com/#xnqcm >payday loan online</a> , http://badcreditloanhere.com/#ajphw payday loan online
цитирай
22. анонимен - payday loans online 20890
28.10.2012 12:20
<a href=http://directlenderloanshere.com/#ovoep>direct lender payday loans</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#zjqjb >payday loans online</a> , http://directlenderloanshere.com/#zfmub payday loans online
цитирай
23. анонимен - generic drugs
29.10.2012 19:00
http://cheapviagraqual.com | http://cheapviagraqual.com/#7995 - cheap viagra | <a href=http://cheapviagraqual.com/#8205>cheap viagra</a>
цитирай
24. анонимен - buy viagra 16940
31.10.2012 16:18
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#oswvi>buy viagra online</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#xpsoh >cheap generic viagra</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#kpdvm cheap generic viagra
цитирай
25. анонимен - cheap levitra 16961
04.11.2012 02:15
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#jgmcf>buy levitra online</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#oncgj >buy levitra online</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#jjfos levitra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexander
Категория: Изкуство
Прочетен: 374898
Постинги: 29
Коментари: 249
Гласове: 53
Архив
Блогрол